Dagelijks maken we tientallen keren gebruik van Lithium-ion batterijen. Ze zijn verwerkt in allerlei apparaten, zoals mobiele telefoons, camera’s, elektrische fietsen en auto’s. Deze batterijen hebben de manier waarop we energie opslaan en gebruiken drastisch veranderd. Zo hebben ze een hoge energiedichtheid en een lange levensduur. Toch is het van belang dat we goed begrijpen hoe we ze veilig gebruiken. We geven je in deze blog een aantal tips voor veilig gebruik. Veiligheidstips bij het gebruik van Lithium-ion batterijen Lithium-ion…
Lees verder >Veiligheid staat altijd voorop en is met name essentieel in gebouwen waar veel mensen samenkomen. Vluchtroutes spelen een belangrijke rol wanneer er brand is of een andere noodsituatie zich voordoet. Het door de overheid opgestelde Bouwbesluit 2012 biedt heldere richtlijnen voor het inrichten van deze routes. De routes worden zodanig gevormd zodat bewoners, personeel en bezoekers op tijd buiten gevaar komen. In deze blog duiken we dieper in op de aspecten die komen kijken bij het creëren van vluchtroutes die…
Lees verder >Het is niet altijd makkelijk om te weten welk type blusser geschikt is voor welke brandklasse. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de verschillende typen brandblussers en specifieke brandklassen. Zo weet je altijd welk blusmiddel je moet gebruiken. Het belang van brandblussers en brandveiligheid Voordat we ingaan op de verschillende typen brandblussers, is het belangrijk om te benadrukken dat brandblussers alleen bedoeld zijn voor kleine, beginnende branden. In geval van een brand moet je altijd onmiddellijk alarm…
Lees verder >Bij het klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO heeft 112BHV een 10 behaald op het onderdeel Maatwerk Bedrijfsopleidingen en een 9,7 op Open Bedrijfsopleidingen. CEDEO is een keurmerk voor bedrijven die opleidingen aanbieden. Elke twee jaar voeren ze een uitgebreid tevredenheidsonderzoek uit onder klanten. Je kunt alle details van dit klanttevredenheidsonderzoek hier vinden. Over CEDEO Het is moeilijk om te kiezen uit de meer dan 15.000 opleidingsinstituten, organisatieadviseurs en coachingsinstituten in Nederland en België. Om de keuze op het gebied van kwaliteit wat…
Lees verder >Werknemers die buiten werken of zich in warme omgevingen bevinden, moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen om hun gezondheid te beschermen. Hitte kan niet alleen leiden tot verminderde prestaties, maar ook tot gezondheidsproblemen. In deze blog delen we belangrijke tips voor veilig en gezond werken in de warmte, evenals hoe werkgevers hun verantwoordelijkheid kunnen nemen om een veilige werkomgeving te bieden. Houd rekening met zonkracht bij werk in de buitenlucht Buiten werken onder de brandende zon kan de huid beschadigen en het…
Lees verder >Wist je dat ruim één op de vier werknemers (weleens) gepest wordt op het werk? Roddelen, treiteren en uitlachen komen helaas ook regelmatig bij volwassenen voor. De gevolgen van dit pestgedrag zijn zowel voor de werknemer als voor de werkgever groot. Lees in deze blog wat pesten precies is en wat je er tegen kunt doen. Wat is pestgedrag? Pestgedrag komt in allerlei verschillende vormen voor. Het is gedrag dat zich steeds herhaalt, bedreigend overkomt en waartegen een werknemer zich…
Lees verder >Als burgerhulpverlener ben je verplicht elk jaar een reanimatie-opfriscursus te volgen. Tijdens deze cursus wordt je kennis bijgespijkerd. Maar uit cijfers van HartslagNU, het reanimatie-oproepsysteem van Nederland, blijkt dat ruim 80.000 burgerhulpverleners niet langer aan deze eis voldoen. Een groot probleem, want daardoor neemt het aantal oproepbare burgerhulpverleners in Nederland met 30% af. Daling door corona De oorzaak van deze daling ligt hoogstwaarschijnlijk bij de coronapandemie. Daardoor was het een aantal jaar niet mogelijk een opfriscursus te volgen en was…
Lees verder >Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Maar de primaire verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de veiligheid ligt bij de werkgever. Voor de duidelijkheid, er is een wezenlijk verschil tussen verantwoordelijk zijn en aansprakelijk zijn. Iemand die verantwoordelijk is, is verplicht om iets wél of juist niet te doen. Degene die aansprakelijk is, kan worden vervolgd en beboet of moet de schade vergoeden als de verplichting niet wordt nageleefd. Bestuursrecht of strafrecht? Hier hebben we het…
Lees verder >