In gesprek met… Mirjam, preventiemedewerker bij Luzac

 

Mirjam Berkenbosch werkt sinds januari 2024 als preventiemedewerker bij Luzac. Dit is een particuliere middelbare school met maar liefst 16 vestigingen in Nederland. Zij had zelf nog geen ervaring als preventiemedewerker en er stond een drukke periode voor de deur. Ze besloot de training Preventiemedewerker te volgen bij 112BHV en vertelt graag over haar ervaring.

 

‘Ik wilde meer inzicht’
“Ik heb een goede overdracht gehad van mijn collega’s, maar ik wilde graag meer inzicht krijgen in wat mij te wachten stond,” vertelt Mirjam.

Er moest een RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) uitgerold worden voor alle vestigingen, waarbij alle arbeidsrisico’s binnen het bedrijf in kaart gebracht moesten worden. Volgens Mirjam was de training erg waardevol. “Sowieso krijg je veel inzicht in alle risico’s op de werkvloer en kun je zelf een goede inschatting maken wat in jouw branche van toepassing is. Daarnaast was de docent erg kundig en kon alles goed uitleggen en waardoor ik de koppeling kon maken naar mijn eigen praktijk.”

 

E-learning in combinatie met fysieke bijeenkomst
Mirjam koos voor de training van 112BHV, vanwege de combinatie van e-learning en een fysieke bijeenkomst. “Tijdens de e-learning wordt er veel theorie behandeld, waardoor je tijdens de training ruimte hebt om ervaringen te delen. Het is fijn om van anderen te horen hoe zij deze rol invullen.”

Wat zij toekomstige deelnemers mee wil geven? “De training is vooral gericht op voorbeelden die zich in de bouw afspelen. Dit is soms even schakelen. Ook wel logisch, omdat daar meer risico’s liggen dan – in mijn geval –  een schoolgebouw.”

 

Goed programma voor startende preventiemedewerker
Al met al is de training positief bevallen voor Mirjam. “Het is een goed opgebouwd programma voor een startende preventiemedewerker. Doordat je vooraf een e-learning doorloopt, is de basis al gelegd en kun je tijdens de training vooral de koppeling maken naar je eigen branche en invulling van de rol.”

Wil jij ook bijdragen aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie? Bekijk hier onze training Preventiemedewerker