Samengevat

Wil jij als preventiemedewerker bijdragen aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie? Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker. Je gaat aan de slag met maatregelen voor een veiligere werkomgeving, het mede opstellen van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en communicatie met OR (ondernemingsraad) en MR (medezeggenschapsraad).

Trainingsopties

 

Startmomenten

Algemeen

Doelgroep

Medewerkers die zich tot preventiemedewerker willen ontwikkelen en affiniteit hebben met arbozorg. Je wilt bijdragen aan het voorkomen van risico’s binnen je bedrijf of organisatie.

Resultaat

Na deze training kun je een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opstellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Aanpak

Wij bieden de training Preventiemedewerker op twee manieren aan:

  • Op afstand via e-learning. Dan doorloop je de opleiding volledig zelfstandig, in je eigen tijd en tempo. Je kunt op ieder willekeurig moment starten en veel oefenopgaven maken om je kennis te toetsen.
  • Als e-learningmodule ter voorbereiding met één klassikale lesdag. Tijdens de lesdag gaan we in op het toepassen van je opgedane kennis in de praktijk binnen je organisatie. Je discussieert ook met vakgenoten over risico’s en de invloed van de preventiemedewerker. Tijdens de klassikale training zorgen wij voor koffie/thee en een lekkere lunch.

Bewijs van deelname

Na het volgen van de training ontvang je het certificaat ‘Preventiemedewerker’ van 112BHV.

Programma

De volgende onderwerpen komen aanbod:

  • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker.
  • Wet- en regelgeving.
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).
  • Veiligheid en gezondheid op de werkplek.
  • Communicatie met personeelsvertegenwoordiging.

Incompany

We kunnen al onze trainingen ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

112BHV is in heel Nederland actief en biedt trainingen aan op 22 plaatsen.

E-learning

We bieden veel programma’s van 112BHV ook aan als e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Trainingsadvies op maat?

beveiligd met reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden