Preventiemedewerker

Wil je als preventiemedewerker aan de slag in je organisatie?

Wil jij als preventiemedewerker bijdragen aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie? Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker. Je gaat aan de slag met maatregelen voor een veiligere werkomgeving, het mede opstellen van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en communicatie met OR (ondernemingsraad) en MR (medezeggenschapsraad).

Startmomenten

Trainingsinformatie

Wij bieden de training Preventiemedewerker op twee manieren aan:

  • Op afstand via e-learning. Dan doorloop je de opleiding volledig zelfstandig, in je eigen tijd en tempo. Je kunt op ieder willekeurig moment starten en veel oefenopgaven maken om je kennis te toetsen.
  • Als e-learningmodule ter voorbereiding met één klassikale lesdag. Tijdens de lesdag gaan we in op het toepassen van je opgedane kennis in de praktijk binnen je organisatie. Je discussieert ook met vakgenoten over risico’s en de invloed van de preventiemedewerker. Tijdens de klassikale training zorgen wij voor koffie/thee en een lekkere lunch.

Medewerkers die zich tot preventiemedewerker willen ontwikkelen en affiniteit hebben met arbozorg. Je wilt bijdragen aan het voorkomen van risico’s binnen je bedrijf of organisatie.

De volgende onderwerpen komen aanbod:

  • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker.
  • Wet- en regelgeving.
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).
  • Veiligheid en gezondheid op de werkplek.
  • Communicatie met personeelsvertegenwoordiging.

Na deze training kun je een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opstellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Bewijs van deelname
Na het volgen van de training ontvang je het certificaat ‘Preventiemedewerker’ van 112BHV.

Incompany - Preventiemedewerker

Wij bieden Preventiemedewerker ook aan als incompanytraject en zorgen ervoor dat het perfect afgestemd is op de unieke behoeften en ervaringen van jouw organisatie. De inhoud en didactiek sluit dan naadloos aan op jullie wensen.

  • CEDEO klanttevredenheidscore: 10+
  • 112BHV neemt je de administratie uit handen
  • Iedere medewerker krijgt toegang digitaal leerplatform