Bedrijfshulpverlening (BHV-cursus)

Word bhv’er en volg deze BHV-cursus: een interactieve e-learning en praktijktraining

De BHV-training van 112BHV is geschikt voor iedereen die een BHV-training of BHV-herhalingstraining wil volgen. De training bestaat uit een (adaptieve) e-learning en een halve dag praktijk.

De adaptieve e-learning past zich aan aan de kennis die jij al hebt. Zo krijg je heel efficiënt de juiste kennis in de online training.

Doordat iedere deelnemer zich voorbereidt op de praktijktraining door middel van de e-learning is het basiskennisniveau van iedere deelnemer gelijk. Hierdoor is de praktijk ook echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, branden blussen en ga je aan de slag met diverse praktijkscenario’s.

Startmomenten

Trainingsinformatie

BHV-cursus online en in de praktijk

Bij 112BHV volg je een adaptieve e-learning: een BHV-training online op maat. Met een instaptoets testen we je huidige kennis van de verschillende onderwerpen. Aan de hand daarvan stellen we voor jou een persoonlijke e-learning samen. Je doorloopt alleen die onderdelen waarvan je kennis nog niet voldoende is. Na het doorlopen van de e-learning kun je je theoriecertificaat downloaden. Daarmee krijg je toegang tot het praktijkonderdeel.

Een aantal voordelen van onze adaptieve e-learning:

 • Efficiënt leren door een op maat gemaakte e-learning.
 • Studeren waar en wanneer het uitkomt.
 • Duidelijke filmpjes en foto’s.
 • Online toetsen en BHV-examen.
 • Je bent optimaal voorbereid op de praktijk.
 • Handig als naslagwerk en altijd up-to-date.

BHV-praktijktraining van 4 uur

Iedere deelnemer bereidt zich via e-learning voor op het praktijkonderdeel, dus het basiskennisniveau is van iedere deelnemer gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingsdeelnemers samen een praktijktraining volgen en kunnen wij de praktijktrainingen makkelijker voor je plannen. Tijdens de praktijktraining oefen je in kleine subgroepen van 3-4 personen en leer je van elkaar. De praktijktraining duurt 4 uur.

BHV-abonnement

Bij het boeken van de cursus, kun je ook kiezen voor een abonnement. Je bespaart daarmee jaarlijks op de BHV-cursuskosten. Je boekt nu de cursus voor dit jaar en krijgt volgend jaar een herinnering om je herhaling te plannen en een nieuwe factuur tegen het abonnementstarief.

Deze BHV-training is voor:

De BHV-e-learning en praktijktraining is geschikt voor iedereen die een BHV-training of BHV-herhalingstraining wil volgen.

Inhoud van deze BHV-cursus

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Handelen bij levensbedreigende situaties, zoals:
  – Toepassen van basale reanimatie en de AED op juiste wijze gebruiken
  – Verslikking en verstikking
  – Bloedingen
  – Hartinfarct
  – Beroerte
  – Epileptische aanvallen
  – Hersenletsel
 • Eerste hulp verlenen bij:
  – Verstuikingen en kneuzingen
  – Oogletsel
  – Uitwendige wonden en brandwonden
  – Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsel
 • Een beginnende brand blussen en het juiste blusmiddel kiezen
 • Een gebouw ontruimen volgens de algemene ontruimingsprocedure

Tijdens de BHV-cursusdag

Tijdens de lesdag worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Eerste hulp: reanimatie
 • Eerste hulp: overig letsel
 • Brand
 • Communicatie
 • Ontruiming

Na afronding van de BHV-cursus

Deze cursus BHV bereidt jou of je medewerker voor op ongevallen, brand en ontruiming. Na deze cursus weet je hoe je op de juiste wijze handelt bij calamiteiten op de werkplek.

BHV-certificaat

Gedurende de BHV-praktijktraining beoordelen we je op de praktijkhandelingen die je verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een erkend digitaal BHV-certificaat. Het BHV-certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Met dit certificaat kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener. Als burgerhulpverlener sta je in het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand bij jou in de buurt, krijg je van HartslagNu een oproep op je mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.

BHV herhaling

Met de BHV-training van 112BHV kun je het BHV-certificaat halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basistraining en BHV-herhalingstraining.

Incompany - Bedrijfshulpverlening (BHV-cursus)

Wij bieden Bedrijfshulpverlening (BHV-cursus) ook aan als incompanytraject en zorgen ervoor dat het perfect afgestemd is op de unieke behoeften en ervaringen van jouw organisatie. De inhoud en didactiek sluit dan naadloos aan op jullie wensen.

 • CEDEO klanttevredenheidscore: 10+
 • 112BHV neemt je de administratie uit handen
 • Iedere medewerker krijgt toegang digitaal leerplatform

Veelgestelde vragen over Bedrijfshulpverlening (BHV-cursus)

De kosten voor de Bedrijfshulpverlening (BHV) training bedragen €195,- (excl. btw). Deze training bestaat uit een E-learning gedeelte en een praktijkbijeenkomst van 4 uur.
Tijdens de Bedrijfshulpverlening (BHV) training leer je vaardigheden voor eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming. Je bereidt je voor op de praktijktraining door middel van de e-learning. De praktijktraining omvat onder andere reanimatie, het blussen van branden en ontruiming.
Het BHV-certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.