Samengevat

Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. De BHV-cursus van 112BHV is geschikt voor iedereen die een BHV cursus of BHV herhalingscursus zoekt. Onze cursus bestaat uit (adaptieve) e-learning op maat en een halve dag praktijk.

Doordat iedere cursist zich voorbereidt op de praktijkcursus door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor is de praktijk ook echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen.

Onze BHV-cursus levert bij een voldoende beoordeling een erkend digitaal BHV-certificaat.

Over deze cursus

Prijs:
€ 195,-
 • Praktijk is echt praktijk.
 • Kleine groepen
 • Zeer efficiënt en dus maar een halve dag
 • Dichtbij op één van de 22 locaties in Nederland of bij u op het bedrijf.

Over deze cursus

Elke werkgever moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Daarom is hij verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. In deze BHV-cursus leert u hoe u moet handelen bij calamiteiten op de werkplek. Met de BHV-cursus online van 112BHV kunt u het BHV-diploma halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basiscursus en BHV-herhalingscursus.

In de cursus BHV wordt u of uw medewerker voorbereid op ongevallen, brand en ontruiming. U leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.

Voor wie is de BHV-cursus online?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een BHV-cursus of BHV-herhalingscursus zoekt.

E-learning op maat: alleen leren wat u nog niet weet
Bij 112BHV volgt u adaptieve e-learning: een BHV-cursus online op maat. Met een instaptoets testen we uw huidige kennis over de verschillende onderwerpen. Aan de hand daarvan stellen we voor u een persoonlijke e-learning samen. U doorloopt alleen die onderdelen waar uw kennis nog niet voldoende voor is. Na het doorlopen van uw e-learning kunt u uw theoriecertificaat downloaden. Daarmee krijgt u toegang tot het praktijkonderdeel.

Een aantal voordelen van onze adaptieve e-learning:

 • Efficiënt leren door een op maat gemaakte e-learning
 • Studeren waar en wanneer het uitkomt
 • Duidelijke filmpjes en foto’s
 • Online toetsen en examen
 • U bent optimaal voorbereid op de praktijk
 • Handig als naslagwerk en altijd up-to-date

Compacte praktijkcursus BHV

Iedere cursist bereidt zich via e-learning voor op het praktijkonderdeel, dus het basiskennisniveau is van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkcursus volgen en kunnen wij voor u de praktijkcursussen makkelijker plannen. Tijdens de praktijkcursus oefenen de cursisten in kleine subgroepen van 3-4 personen en leren van elkaar. De praktijkcursus duurt 4 uur. De trainers zijn NIBHV-, Rode Kruis-, Oranje Kruis- en NRR-gecertificeerd.

Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij:

 • Praktijk is echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen
 • Kleine groepen
 • Zeer efficiënt en maar een halve dag
 • Dichtbij op een van de 22 locaties in Nederland of bij u op locatie

Investering

Lidmaatschap Eenmalige deelname
· Eén keer aanmelden en alles is geregeld

· Altijd up-to-date

· €175,- per cursist, per jaar

· Ieder jaar opnieuw aanmelden

· €195,- per cursist

De kosten zijn exclusief btw en inclusief de 112BHV e-learning, het theorie-examen, 1 dagdeel praktijkbijeenkomst en het BHV-certificaat.

Certificering BHV

Gedurende de BHV-praktijkcursus beoordelen we u op de praktijkhandelingen die u verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u een erkend digitaal BHV-certificaat.

BHV-herhaling

De BHV-cursus van 112BHV is geschikt voor het halen en verlengen van uw BHV-diploma. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basiscursus en de BHV-herhalingscursus. De herhalingscursist zal de theorie alleen sneller doorlopen of alleen die onderdelen bestuderen die zijn weggezakt. De praktijk is voor basis- en herhalingscursisten gelijk.

Optie: digitale blussing

Naast de traditionele brandoefening kunnen wij ook een digitale blussing verzorgen met behulp van de Bulls-eye. Hierdoor kunnen we situatiegericht oefenen in de eigen werkruimte met de CO2- en schuimblusser.

Het BullsEye-systeem is het meest innovatieve systeem voor fire-trainingen op dit moment. De BullsEye gebruikt digitale vlammen om branden uit klasse A, B en E te simuleren. Via sensoren detecteert het waar de gebruiker de blusser op richt. Het BullsEye-systeem kan herkennen welk type blusser een cursist inzet en zal alleen reageren als de cursist de juiste keuze maakt.

BHV-groepscursus op uw locatie

Wilt u dat 112BHV voor u een BHV-training verzorgt op uw eigen locatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Heeft u niet voldoende ruimte, dan kunnen we de cursus ook op een van de 22 praktijklocaties van 112BHV organiseren.

Grip op uw planning dankzij eigen portal

112BHV ontzorgt u in het plannen en organiseren van de cursussen. Met behulp van onze portal heeft u altijd inzicht in de stand van zaken. U kunt dan snel met ons schakelen bij het organiseren en plannen van de BHV-cursussen.

Heeft u vragen?

Nieuwe Nederlandse Richtlijnen Reanimatie
6 augustus 2021

De Nederlandse Reanimatie Raad heeft afgelopen voorjaar nieuwe Richtlijnen Reanimatie...

lees meer

Sietske Cnossen van NH Hotels: “Medewerkers moeten veilig kunnen werken.”
14 mei 2021

Door de coronapandemie hebben ook de hotelketens het zwaar. Ook...

lees meer

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen