BHV in de Zorg

Met onze BHV-training ben je optimaal inzetbaar bij calamiteiten

Werk jij in een zorginstelling en wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming? Of heb je ooit al een training Bedrijfshulpverlening (BHV) gevolgd en zijn je kennis en vaardigheden toe aan een opfrisbeurt? Ga dan voor BHV in de Zorg bij 112BHV.

Deze training bestaat uit (adaptieve) e-learning op maat en een halve dag praktijk. En praktijk is bij ons ook echt praktijk. Alleen maar oefenen dus. Reanimeren, een AED gebruiken, zorgen voor een stabiele zijligging, verbanden aanleggen en branden blussen. Na onze training BHV ben je optimaal inzetbaar als BHV’er binnen jouw zorginstelling.

Startmomenten

Trainingsinformatie

Aanpak
Je volgt bij ons een adaptieve e-learning: een online BHV-training gericht op de zorg, geheel op maat. Met een instaptoets testen we je huidige BHV-kennis. Aan de hand daarvan stellen we een persoonlijke e-learning voor je samen. Je doorloopt alleen die onderdelen waarvan je kennis nog niet voldoende is. Na het afronden van de e-learning kun je je theoriecertificaat downloaden. Hiermee krijg je toegang tot het praktijkonderdeel.

BHV in de Zorg is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die gehandicapten, kinderen, ouderen of psychiatrische patiënten in veiligheid moeten brengen bij calamiteiten. De training is geschikt voor iedere zorgmedewerker die een BHV-training of BHV-herhalingstraining wil volgen.

Tijdens de training krijg je te maken met de volgende onderwerpen:

  • Eerste hulp: reanimatie
  • Eerste hulp: overig letsel
  • Brand
  • Communicatie
  • Ontruiming

Met onze training BHV in de Zorg kun je je BHV-certificaat halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basistraining en BHV-herhalingstraining. De training bereidt jou of je medewerkers voor op ongevallen, brand en ontruiming. Je leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.

Bewijs van deelname
Gedurende de BHV-praktijktraining beoordelen we je op de praktijkhandelingen die je verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een erkend digitaal BHV-certificaat (1 jaar geldig).

Met dit certificaat kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener. Je komt dan in het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in jouw buurt, krijg je een oproep op je mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.