Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI)

Wil jij een cruciale rol spelen in de brandveiligheid binnen jouw organisatie? Dan is de training Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI) iets voor jou.

Tijdens deze training verwerf je uitgebreide kennis op het gebied van het onderhouden, controleren en beheren van brandmeldinstallaties. Je leert niet alleen hoe je brandmelders test, maar ook hoe je eenvoudige reparaties kunt uitvoeren. Daarnaast ontwikkel je de essentiële vaardigheden die nodig zijn om brandincidenten effectief te voorkomen. De klassikale training biedt hands-on ervaring door middel van diverse praktijksituaties, waardoor je optimaal voorbereid bent op real-life scenario’s.

Startmomenten

Trainingsinformatie

Je doorloopt alle onderdelen van de e-learning. Iedere deelnemer bereidt zich via e-learning voor op de praktijkdag. Tijdens de praktijktraining oefen je met meerdere praktijksituaties.

Als aangewezen verantwoordelijke voor het onderhoud en beheer van zowel de brandmeldinstallatie als de ontruimingsalarminstallatie in één of meerdere gebouwen, ben jij van cruciaal belang voor een veilige werkomgeving. Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie (BMI OAI) en voelt een sterke affiniteit met brandveiligheid. Jouw doel is bij te dragen aan het proactief voorkomen van risico’s binnen jouw bedrijf of organisatie.

Tijdens de training krijg je te maken met de volgende onderwerpen:

  • Leerstijlen Kolb
  • BOBR (spel)
  • BHV wet- en regelgeving
  • Table top

Na het succesvol afronden van deze training:

  • Beschik je over de vaardigheid om het doel van een Brandmeldinstallatie (BMI) en Ontruimingsalarminstallatie (OAI) helder te omschrijven.
  • Heb je inzicht in de situaties waarin een BMI en OAI vereist zijn. • Bezit je gedegen kennis van de eisen waaraan een dergelijke installatie moet voldoen.
  • Ben je bekend met de algemene opbouw van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.
  • Kun je nauwkeurig beschrijven op welke manier en met welke frequentie de beheerder verantwoordelijk is voor het beheer, de periodieke controle en het onderhoud van de verschillende onderdelen van deze installaties.
  • Heb je de nodige inzichten om de afstemming met de onderhoudsdeskundige op een effectieve wijze te coördineren.

Bewijs van deelname
Na het volgen van de klassikale ontvang je het NIBHV-certificaat Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie (B BMI OAI).