Samengevat

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153-wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (Ex 000) is een korte training over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De training is geheel online en zeer flexibel. Je kunt beginnen wanneer je wilt en zelf je tempo bepalen.

Trainingsopties

 

 

Algemeen

Doelgroep

Je werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar je hebt er niet dagelijks mee te maken. Toch moet je je bewust zijn van de risico’s. Speciaal voor jou hebben wij deze ATEX Awareness e-learning (Ex 000).

Resultaat

Na het volgen van deze online training voldoe je aan de wettelijke arbo- en ATEX 153-eisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-trainingen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving.

Aanpak

Je volgt deze korte training online, via e-learning. Zo kun je volledig in je eigen tijd en tempo studeren.

Bewijs van deelname

In de e-learning sluit je de online training af met een toets. Wanneer je slaagt voor de toets ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness e-learning (Ex 000)’.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Explosiegevaarlijke gebieden
  • Wetgeving
  • Eigenschappen van brandbare gassen en stoffen
  • Zonering en markering
  • Veilig werken

Incompany

We kunnen al onze trainingen ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

112BHV is in heel Nederland actief en biedt trainingen aan op 22 plaatsen.

E-learning

We bieden veel programma’s van 112BHV ook aan als e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Trainingsadvies op maat?

beveiligd met reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden