ATEX Awareness (Ex 000)

Leer alles over ATEX Awareness (Ex 000)

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153-wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (Ex 000) is een korte training over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De training is geheel online en zeer flexibel. Je kunt beginnen wanneer je wilt en zelf je tempo bepalen.

Trainingsinformatie

Aanpak
Je volgt deze korte training online, via e-learning. Zo kun je volledig in je eigen tijd en tempo studeren.

Je werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar je hebt er niet dagelijks mee te maken. Toch moet je je bewust zijn van de risico’s. Speciaal voor jou hebben wij deze ATEX Awareness e-learning (Ex 000).

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Explosiegevaarlijke gebieden
  • Wetgeving
  • Eigenschappen van brandbare gassen en stoffen
  • Zonering en markering
  • Veilig werken

Na het volgen van deze online training voldoe je aan de wettelijke arbo- en ATEX 153-eisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-trainingen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving.

Bewijs van deelname
De e-learning sluit je af met een toets. Wanneer je slaagt voor de toets ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness e-learning (Ex 000)’.