Asbest herkennen

Na deze training weet je alles wat je moet weten over asbest

Tot midden jaren 90 werden er diverse soorten asbest gebruikt tijdens het bouwen van onder andere huizen. Maar asbest kan ernstige ziektes kan veroorzaken in de longen. Tijdens deze training leer je de verschillende varianten van asbest herkennen en welke risico’s daarbij komen kijken. Na afloop weet je welke regels verbonden zijn aan het omgaan met asbest in de praktijk.

Trainingsinformatie

In een korte online module leer je alles wat je moet weten omtrent asbest. Na het doorlopen van de e-learning doe je een online toets.

Werk je als opzichter, woonconsulent of onderhoudsmedewerker bij of in gebouwen van voor het jaar 1994? Dan is deze training een must voor jou.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is asbest.
  • De gezondheidsrisico’s van asbest.
  • De wet- en regelgeving rondom asbest.
  • Hoe asbest te herkennen op verschillende plekken.
  • Omgaan met asbest in de praktijk.

Welke handelingen worden van jou verwacht bij het constateren van asbest? Welke risico’s komen daarbij kijken? En hoe is dit vastgelegd in de wetgeving? Na afloop zijn onder andere deze vragen beantwoord en ben je voor drie jaar gecertificeerd in het herkennen van diverse soorten asbest.

Bewijs van deelname
Na afloop van de training leg je online een examen af. Als je een voldoende haalt voor dit examen, ontvang je het certificaat van deelname ‘Asbest herkennen’ van 112BHV. Het bewijs van deelname is drie jaar geldig.