“De combinatie van e-learning en praktijksessie is heel fijn”

Kim Bego-de Smit is senior stafmedewerker Talent & Learning bij Randstad Groep Nederland (RGN). Ze regelt onder meer alle bhv-trainingen voor het vaste personeel en is zelf ook bhv’er. “We hebben ook flexwerkers binnen RGN”, vertelt Kim. “Zij kunnen via de portal bhv-trainingen boeken, maar voor vaste medewerkers regel ik alle trainingen.’’

“Binnen RGN hebben we gekozen voor de combinatie van e-learning vooraf, gevolgd door een praktijksessie op een RGN-locatie. Als er geen geschikte ruimte is houden we de praktijksessie op een locatie van 112BHV. We hebben vestigingen in het hele land, zo hoeven onze mensen niet helemaal uit Groningen of Zeeland naar ons hoofdkantoor in Amsterdam te komen voor het praktijkdeel.”

De MemoTraining houdt je scherp

“Bij onze vorige leverancier hadden we geen e-learning vooraf, maar gewoon een 1-daagse herhalingsmodule. Maar omdat 112BHV een adaptieve e-learning aanbiedt, hebben we hiervoor gekozen. De deelnemer start met een instaptoets. Aan de hand van de uitkomsten van deze toets, ontvangt de deelnemer een e-learning op maat. Iemand die dus al veel bhv-kennis heeft, gaat dus sneller door de e-learning dan iemand die voor het eerst als bhv’er gaat starten. Ook vind ik de MemoTraining heel fijn. Daardoor blijf je toch alert. In een kantooromgeving hebben we natuurlijk wel bhv-meldingen, maar toch niet zo vaak als in een fabriek bijvoorbeeld. Dan is het wel fijn om jezelf met die MemoTrainingen een beetje scherp te houden.”

“Zelf heb ik onlangs de training via 112BHV gevolgd en voor het eerste dus de e-learning gemaakt. De e-learning is heel goed opgebouwd vind ik. Je ziet heel goed met welk onderwerp je bezig bent. Je bent dan helemaal up-to-date voordat je echt gaat oefenen in de praktijksessie. Bij de vorige trainingen deed je wel eens dingen dat je denkt van ‘hmm is dit wel goed?’. En nu heb je in ieder geval de theorie gehad, dus je weet hoe het moet. Dan kun je ook gerichter oefeningen doen.”

Een echte bhv-trainer met veel praktijkkennis

“In die 4 uur heb je natuurlijk ook een stukje herhaling van de theorie, maar dan wel in combinatie met de uitvoering en dat is wel heel erg fijn. Ook maken we tijdens de training gebruik van een lotusslachtoffer. Deze persoon bootst levensechte situaties na, waardoor het oefenen nog effectiever wordt. Tevens hebben wij in de persoon van Henk de Bruin een vaste trainer van 112BHV voor de Randstad Groep. Hij is een echte bhv-trainer met veel praktijkkennis. Het is ook een aardige, sociale trainer die goed kijkt naar de groep en wat voor behoeftes zij hebben. En omdat hij bijna alle trainingen van RGN verzorgt, weet hij inmiddels ook veel over onze organisatie.”

Samenwerking met 112BHV

“De samenwerking met 112BHV verloopt heel goed. Wanneer er feedback komt vanuit de deelnemers, wordt dit direct besproken en opgepakt. Hierdoor maken we de trainingen elke keer een stukje beter. Ook vragen worden snel opgepakt en er is een fijne samenwerking met de backoffice van 112BHV.”