Gaan trainingen door?

De e-learning trainingen zijn gewoon te volgen. De mogelijk aansluitende praktijktraining is uitgesteld. Kijk voor de actuele situatie m.b.t. BHV op de website van NIBHV (https://www.nibhv.nl/nieuws/corona-virus-updates/). De actuele situatie rond EHBO is te vinden op https://www.rodekruis.nl/liveblog/ en op https://www.hetoranjekruis.nl/covid-19/

Tot wanneer worden worden de praktijktrainingen uitgesteld?

Dat is lastig te zeggen. Wij volgen de maatregelen van de overheid en de adviezen van het RIVM. Voor nu kunnen we zeggen dat alle praktijktrainingen tot 1 juni zijn uitgesteld. Zodra fysieke lessen weer mogelijk zijn, zullen we weer overgaan op klassikaal praktijkles op al onze leslocaties.

Advies voor volgen e-learning en inroosteren praktijktraining vanaf 1 juli

Ons advies is om te starten met de e-learning trainingen en uw aansluitende praktijktraining in te roosteren vanaf 1 juni 2020. Dit biedt u voldoende tijd om uw e-learning goed te doorlopen en aansluitend uw BHV of EHBO diploma te verlengen via goede afronding van de praktijktraining. Bent u reeds gecertificeerd BHV’er of EHBO’er en rondt u beide onderdelen goed af, dan blijft uw diploma geldig binnen de tijdelijk verruimde termijnen die gesteld zijn voor behoud van uw diplomering. En blijft u dus in staat uw collega’s en naasten bij te staan via bedrijfshulpverlening en eerste hulpvragen.

Hoe verleen ik hulp ten tijde van het corona virus (COVID-19)?

Reanimeren

Het COVID-19 virus is zeer eenvoudig over te dragen bij direct contact. Daarom wordt reanimatie bij volwassenen afgeraden door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR), het RIVM, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg, Ambulancezorg Nederland en HardslagNu. Omdat het risico op besmetting bij kinderen beperkt is, blijft voor een kinderreanimatie de situatie ongewijzigd (conform communicatie 23-03-2020).

Wanneer je zeker weet dat het slachtoffer niet besmet is met Corona (COVID-19)

  • Bel direct 112 indien het slachtoffer niet ademt
  • Voer alsnog geen mond-op-mond beademing uit, ook niet met een beademingsmasker
  • Sluit de AED aan en begin met borstcompressies
  • Zorg voor 2 hulpverleners, bijvoorbeeld burgerhulpverleners, en/of brandweer/politie. Een hulpverlener geeft borstcompressies, de andere hulpverlener wacht bij de voeten van het slachtoffer om de ander af te lossen. Ga door met de hartmassage tot er professionele hulp arriveert.
  • Houd anderen op voldoende afstand.

Algemene hulpverlening

  • Vermijd fysiek contact indien mogelijk en bescherm eerst jezelf tegen besmetting met COVID-19. Verleen, indien mogelijk, hulp op afstand door aanwijzingen te geven aan het slachtoffer en bel 112 wanneer dit nodig is. Beperk je tot levensreddende handelingen wanneer het wel noodzakelijk is om in de buurt van het slachtoffer te komen.
  • Bescherm jezelf en het slachtoffer door beschermende handschoenen te dragen tijdens het verlenen van de zorg.
  • Was je handen voor en na het verlenen van hulp en fysiek contact met het slachtoffer.

Vriendelijk verzoek: bel of mail ons alleen in dringende gevallen

Om je de juiste dienstverlening te kunnen bieden, hebben wij gezorgd dat al onze collega’s thuis kunnen doorwerken. Wij zijn dan ook tijdens kantooruren bereikbaar. Toch willen wij je vragen om alleen bij dringende vragen contact met ons op te nemen. Hou daarbij wel rekening met langere wachttijden. Wij merken dat studenten logischerwijze meer vragen hebben dan normaal. Dit zorgt voor druk op onze Klantenservice en Studiebegeleiding. Ook zal de beantwoording van je e-mails mogelijk langer duren dan normaal. Wij zullen daarbij prioriteit geven aan de vragen die urgent zijn. Voor niet urgente vragen wijzen wij je graag op bovenstaande FAQ’s die wij up to date zullen houden.

Hoe ziet er uw lesdag eruit?