Samengevat

De EHBO cursus van 112BHV is geschikt voor iedereen die wil leren om op een veilige en effectieve manier eerste hulp te bieden. De cursist volgt eerst de officiële e-learning van het Rode Kruis om vervolgens goed voorbereid naar de praktijkbijeenkomst te kunnen gaan. Tijdens de e-learning leert de cursist de toestand van een slachtoffer en verschillende wonden en letsels te beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van bewusteloosheid, een beroerte, brandwonden, botbreuken en wervelletsel.

Tijdens de praktijkbijeenkomst gaat de cursist de diverse eerste hulp handelingen oefenen. Een aantal voorbeelden van eerste hulp handelingen die geoefend worden zijn: reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking.

Tijdens de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend Europees Eerste Hulp (EFAC-) Certificaat van het Rode Kruis.

Over deze cursus

Prijs:
€ 149,-
 • Praktijk is echt praktijk.
 • Na positieve afronding een erkend EHBO certificaat
 • Zeer efficiënt, praktijk in 5 uur
 • Aangeboden op locaties door heel Nederland

Over deze cursus

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die als Eerste Hulpverlener is aangewezen of zich vrijwillig heeft aangemeld. Iedereen die op de juiste wijze Eerste Hulp wil kunnen verlenen of die vaardigheden willen herhalen en de geldigheid van het diploma willen verlengen.

Hogere kennisopname door efficiënte en stimulerende manier van leren
112BHV is de eerste en enige in de markt die adaptieve e-learning aanbiedt. Bij deze unieke cursusvorm krijgt u een e-learning op maat aangeboden, zodat u alleen die onderdelen doorloopt waar uw kennis nog niet voldoende voor is. Door middel van een instaptoets wordt uw huidige kennis over de verschillende onderwerpen bepaald, en aan de hand daarvan wordt een voor u persoonlijke e-learning samengesteld. Na het behalen van de leerdoelen ontvangt u het 112BHV theoriecertificaat. Met dit certificaat kan u deelnemen aan de praktijkbijeenkomst.

Compacte praktijkbijeenkomst
Doordat iedere cursist zich voorbereid op de praktijkbijeenkomst door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkbijeenkomst volgen en kunnen wij de praktijkbijeenkomsten makkelijker plannen. Tijdens de deze cursus oefent u in kleine subgroepen van 3-4 personen zodat u kunt leren van elkaar. De praktijkbijeenkomst duurt 5 uur. De trainers zijn NIBHV, Rode Kruis, Oranje Kruis en NRR gecertificeerd.

Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij zijn:

  • Praktijk is echt praktijk.
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en dus maar een halve dag
  • Dichtbij op één van de 22 locaties in Nederland of bij u op het bedrijf.

Programma

   • de 4 stappen van EHBO toe te passen;
   • een slachtoffer in veiligheid te brengen;
   • een bewusteloos slachtoffer te draaien van buik naar rugligging.
   • Behandelen van slachtoffer met verschillende kwetsuren.

Wilt u dat 112BHV een training verzorgt voor u of uw medewerkers op uw eigen locatie of op een locatie van 112BHV? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Certificering
Gedurende de EHBO praktijkbijeenkomst wordt onder toezicht van het Rode Kruis de cursist beoordeelt op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend digitaal EHBO-certificaat.

EHBO Herhaling
De EHBO cursus van 112BHV is geschikt voor het halen en verlengen van uw EHBO diploma. Er is dus geen onderscheid tussen de EHBO basiscursus en de EHBO herhalingscursus. De herhalingscursist zal de theorie alleen sneller doorlopen of alleen die onderdelen bestuderen die zijn weggezakt. De praktijk is voor basis- en herhalingscursisten gelijk.

Investering
De totale kosten voor de EHBO cursus bedragen € 149,- (excl. btw). Dit is inclusief e-learning, praktijktraining, examen, diploma, locatiekosten en lunch.

Optie: Werken met kinderen
Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig om de cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen. De combinatie online cursus en vaardigheidscursus (praktijkmodule) levert samen het certificaat EHBO aan baby’s en kinderen op. Kinderreanimatie (PBLS) is vast een onderdeel van de cursus.

Optie: lotusslachtoffer
Het is mogelijk om tegen meerprijs gebruik te maken van een Lotusslachtoffer.

Overige veiligheidstrainingen 112BHV

 

 

Heeft u vragen?

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen