Samengevat

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken.

De cursus EHBO aan kinderen biedt cursisten de handvatten om op een adequate manier EHBO bij kinderen toe te passen.

Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig of zelfs verplicht om de cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen. De cursist leert hier heel specifiek om letsel bij baby’s en kinderen te beoordelen en te behandelen in acute en niet acute situaties.

Gedurende de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt onder toezicht van het Rode Kruis de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend certificaat EHBO aan baby’s en kinderen van het Rode Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Over deze cursus

Prijs:
€ 149,-
  • Voldoet aan de eisen voor gastouders en valt binnen de Regeling Wet Kinderopvang
  • Praktijk is echt praktijk
  • Zeer efficiënt, praktijk in 4 uur
  • Aangeboden op locaties door heel Nederland

Over deze cursus

De spoedeisende-hulpafdelingen behandelen elk jaar 140.000 kinderen na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. Ook op school en in het verkeer raken kinderen gewond. De helft van de letsels bij kinderen wordt veroorzaakt door een val. Daarbij ontstaat meestal letsel aan het hoofd, hals of nek. Red het leven van een kind: volg een cursus EHBO bij baby’s en kinderen.

Over de cursus kinder-EHBO

Voor wie is de cursus EHBO aan baby’s en kinderen?

Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig of soms zelfs verplicht om de cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen. U leert hier heel specifiek om verschillende verwondingen bij baby’s en kinderen te beoordelen en te behandelen in acute en niet acute situaties.

Kinder-EHBO in de praktijk

In deze EHBO-cursus leert u hoe u met preventieve maatregelen een kindveilige omgeving creëert. Daarnaast is de cursus gericht op veel voorkomende ongevallen zoals een tand door de lip, vergiftiging door schoonmaakmiddelen of brandwonden.

Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij:

  • Praktijk is echt praktijk
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en duurt maar 4 uur
  • Dichtbij op een van de 22 locaties in Nederland of bij u op locatie

Cursus kinder-EHBO op uw locatie

Wilt u dat 112BHV een EHBO-cursus verzorgt voor u en uw medewerkers op uw eigen locatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Heeft u niet voldoende ruimte, dan kunnen we de cursus ook op een van de 22 praktijklocaties van 112BHV organiseren.

Erkend certificaat kinder-EHBO

De cursus wordt afgesloten met een toets. Een door het Rode Kruis gecertificeerde instructeur beoordeelt of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u een erkend certificaat EHBO aan baby’s en kinderen van het Rode Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

EHBO-herhalingscursus

Deze EHBO-cursus van 112BHV is geschikt voor het halen en verlengen van uw EHBO-diploma. Er is dus geen onderscheid tussen de EHBO-basiscursus en de EHBO-herhalingscursus. De herhalingscursist zal de theorie alleen sneller doorlopen of alleen die onderdelen bestuderen die zijn weggezakt. De praktijk is voor basis- en herhalingscursisten gelijk.

Investering

De kosten voor de cursus EHBO aan baby’s en kinderen bedragen € 149,- (excl. btw). Dit is inclusief de kosten van lesmateriaal, diploma van het Rode Kruis, locatie- en arrangementskosten.

Heeft u vragen?

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen