112BHV staat voor een veilige en gezonde werkomgeving. Dat proberen wij over te brengen in onze cursussen, adviezen en begeleiding. Via 112BHV bent u in korte tijd opgeleid tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener of EHBO’er. Daarnaast bieden wij ook een breed scala Arbo-gerelateerde cursussen.

BHV-cursussen gericht op praktijk

U bent als werkgever verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Medewerkers moeten onveilige situaties voorkomen en vakkundig optreden bij calamiteiten. NCOI Veiligheid en 112BHV helpen u daarbij. Onze BHV-cursussen zijn up-to-date, efficiënt en gericht op de praktijk.

Ons BHV-cursusaanbod

Hieronder treft u een selectie aan van ons aanbod. Uzelf direct inschrijven? Klik op de naam van een cursus en selecteer een startmoment en locatie.

Waarom een BHV-cursus volgen?

Elke dag overlijden er 35 Nederlanders aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Als het aan de Hartstichting ligt, gaat dat aantal de komende jaren flink omlaag. Om dat doel te kunnen bereiken, moet iedereen in Nederland die een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten geholpen worden. Dan is de kans op overleving namelijk het grootst en kunnen er jaarlijks 2.500 levens worden gered.

Daarvoor zijn, verspreid over het land, wel 170.000 burgerhulpverleners nodig die een buurtbewoner met een hartstilstand direct kunnen reanimeren. Want de ambulance is er vaak niet binnen 6 minuten, de burgerhulpverlener misschien wel.

Op dit moment zijn zo’n 2 miljoen Nederlanders potentieel burgerhulpverlener. Dit zijn mensen die recent hebben leren reanimeren. Momenteel staan er 125.000 Nederlanders als burgerhulpverlener geregistreerd bij een van de 2 oproepsystemen (Hartveilig Wonen en Hartslag Nu). Zij krijgen een bericht op hun mobiel op het moment dat er in hun buurt een hartstilstand wordt gemeld bij de meldkamer van 112.

Incompany
BHV Ontruimingsoefening
Om zeker te weten dat uw ontruimingsplan (nog) goed werkt is het verstandig om regelmatig een ontruimingsoefening te houden. De BHV ontruimingsoefening is een generale repetitie van een ongeval of calamiteit in uw bedrijf.
Cursus EHBO voor Kinderen + BHV
Sinds de invoering van de Wet IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang) in 2018 moet in de kinderopvang op iedere locatie tijdens de openingsuren minstens één volwassene aanwezig zijn met een kinder-EHBO-certificaat. Wij bieden hiervoor de combinatiecursus Cursus EHBO voor Kinderen + BHV aan. Met deze cursus haalt u in één dag twee belangrijke certificaten voor uw werk in de kinderopvang.
Train de Trainer RIVM Resilience-spel
Leer hoe je het Resilience-spel speelt en begeleidt

Laatste nieuws van 112BHV

Nieuwe Nederlandse Richtlijnen Reanimatie
6 augustus 2021

De Nederlandse Reanimatie Raad heeft afgelopen voorjaar nieuwe Richtlijnen Reanimatie...

lees meer

Sietske Cnossen van NH Hotels: “Medewerkers moeten veilig kunnen werken.”
14 mei 2021

Door de coronapandemie hebben ook de hotelketens het zwaar. Ook...

lees meer

‘Dan vertrouw ik jou’ is het thema van de Dag van de BHV 2020
28 oktober 2020

Dit jaar is ‘Dan vertrouw ik jou’ het thema van...

lees meer

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen