Een veilige en gezonde werkomgeving voorkomt slachtoffers

RI&E

Een Risico Inventarisatie & Evaluatie, ofwel RI&E helpt u om scherp te krijgen welke risico’s er zijn in uw bedrijf en hoe u uw risico’s gaat aanpakken.

Wat houdt het opstellen van de RI&E in?

De RI&E is volgens de Arbowet verplicht voor vrijwel alle ondernemers met personeel. De RI&E is dé basis van uw arbobeleid. Pas als u weet waar de risico’s liggen in uw bedrijf en wat het mogelijke effect van deze risico’s is, kunt u de juiste maatregelen nemen. Met behulp van de RI&E krijgt u voor uzelf scherp waar u mee aan de slag moet en op welke manier. Wij kunnen het opstellen van de RI&E voor u uit handen nemen. Een RI&E bestaat uit twee dingen:

  • Een lijst met alle risico’s in uw bedrijf en
  • Een plan van aanpak voor het oplossen ervan.

Onze veiligheidskundigen doen dat voor u en regelen ook de verplichte toetsing van de RI&E.

Een RI&E voor wie?

De RI&E (Risico Inventarisatie & – Evaluatie) is als sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers met personeel in dienst. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dit staat in artikel 5 van de Arbowet. Download gratis de RI&E checklist en bepaal of ook u volgens de wet verplicht bent een RI&E uit te voeren.

Meer informatie over de RI&E

Wilt u meer informatie over het opstellen van de RI&E? Neemt u dan contact met ons op via 035 – 760 47 80 of info@112bhv.nl.