Een veilige en gezonde werkomgeving voorkomt slachtoffers

Opleiding Hoofd BHV

De opleiding Hoofd BHV van 112bhv.nl biedt u de tools en kennis om de vertaalslag te maken van BHV beleid naar uitvoering.

Wat houdt de opleiding Hoofd BHV in?

In 2 lesdagen en een examendag traint u in een groep van maximaal 8 deelnemers hoe u calamiteiten kunt voorkomen, beperken en om deze na afloop te evalueren. Daarnaast worden alle aspecten behandeld die onder de verantwoordelijkheid vallen van een Hoofd BHV (of Coördinator BHV).

Na afloop van de opleiding Hoofd BHV kunt u:

  • invulling geven aan de BHV-taken, zoals Arbobeleid en RI&E, die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen.
  • een BHV-organisatie opzetten en beheren.
  • opleiding en oefening voor de bedrijfshulpverleners verzorgen.
  • communiceren met werkgever, medewerkers en de professionele hulpverleningsdiensten.

Voor wie is de opleiding Hoofd BHV bedoeld?

Hoofd BHVU leert als beginnend Hoofd BHV (of Coördinator BHV) om een BHV-organisatie op te zetten en in stand te houden. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. U dient wel te beschikken over enige leidinggevende en communicatieve vaardigheden, evenals een HBO werk- en denkniveau.

NIBHV Diploma Hoofd BHV

Als uw BHV-plan is goedgekeurd door het NIBHV kunt u deelnemen aan het examen Hoofd BHV. Dit bestaat uit een theoretisch deel met open vragen, daarnaast dient u uw BHV-plan mondeling te verdedigen. Bij goed gevolg ontvangt u het NIBHV diploma Hoofd BHV.

Duur en data

De opleiding Hoofd BHV bestaat uit 2 lesdagen en een examendag, die binnen 24 weken plaatsvinden. In de tussenliggende periode heeft u 10 weken de tijd om een stappenplan op te stellen voor uw eigen BHV-organisatie. Voor het uitwerken van deze opdracht moet u rekening houden met een studiebelasting van circa 40 tot 60 uur.

De data zijn in overleg.

Locaties

U volgt de Opleiding Hoofd BHV op één van de 20 locaties verspreid over heel Nederland of bij u op locatie.

Data Opleiding Hoofd BHV

De eerstvolgende opleiding Hoofd BHV is op de komende data. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • 30 januari, 6 maart en 1 mei 2018

Kosten opleiding Hoofd BHV

De totale kosten voor de opleiding Hoofd BHV bedragen € 1.199,- (excl. btw). Dit is inclusief lunch, les- en oefenmateriaal en het NIBHV-examen.

Incompany opleiding Hoofd BHV

Vanaf 6 medewerkers verzorgt 112bhv.nl ook een Incompany opleiding Hoofd BHV. Deze opleiding kan bij u op locatie gegeven worden, of op één van onze locaties in Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Overige BHV cursussen en opleidingen

Naast de opleiding Hoofd BHV verzorgt 112bhv.nl ook andere opleidingen en cursussen op het gebied van veiligheid op de werkvloer.